Makluman.... Untuk paparan yang baik sila gunakan browser Mozilla Firefox dan resolusi 1024 x768!.... WTV8 dan WEBRTV TV Alternatif Online Kita!....

CETUSAN KREATIVITI - Jurnal 30-06-06
Bumi Itu Telah Lama Gempa

Bumi itu telah lama gempa
sejak Sultan Abdul Hamid II bertitah murka
menghalau Yahudi penceroboh halaman umat mulia
cuba membeli maruah dengan keping-keping Lira
licik Theoder Hertzl bapa Zionis seduniaBumi itu memang telah lama gempa
...selanjutnya

Kiamat ! Kiamat ! Dunia Sudah Kiamat !

Jeritan yang kuat itu mengejutkan Lebai Karim dari lenanya. Dia mencapai cermin mata yang terletak di atas meja di sebelah katilnya lalu menoleh ke jam dinding yang terpaku di hadapannya. Pelik! Dilihatnya kesemua jarum jam berpusing ligat. "Ah! Rosak lagi jam ini agaknya" Lebai Karim membuat andaian sendiri.
...selanjutnya


 
posted by dppk sekijang at 1:07 PM | 0 comments
Tuesday, June 20, 2006
BERITA ONLINE - Jurnal 30-06-06
Skrip Lama Berulang Kembali
Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak, berkata sokongan itu yang dinyatakan semua pemimpin Umno pada peringkat negeri dan Pusat membuktikan tidak wujud perpecahan dalam parti ekoran kritikan Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap kerajaan baru-baru ini.
...berita selanjutnyaLawatan Kerja DPPN Johor ke Sekijang
Perbincangan dua hala yang bertujuan mencari formula bagi memantapkan gerak kerja Dewan Pemuda PAS Kawasan agar ianya selari dengan visi, misi dan matlamat yang telah digariskan cukup memberi input berguna kepada kami diperingkat DPPK bagi menggariskan pelan bertindak yang benar-benar komprehensif dan fleksibel

...berita selanjutnya


Segamat Terima Kehadiran Roadshow Bantah
Semenjak daripada 14hb Jun 2006, DPPK Sekijang amat sibuk sekali dengan beberapa program. Kehadiran Sekretariat BANTAH yang didalam rangka jelajahnya cuba untuk disambut oleh DPPK Sekijang yang telah diamanahkan sebagai tuan rumah, dengan sebaik mungkin. Alhamdulillah atas kerjasama semua pihak program ROADSHOW BANTAH tersebut dapat dijalankan dengan lancar. Terima kasih semua. Buat tatapan semua dibawah ini kami pamerkan sedikit laporan dan gambar-gambar sekitar program tersebut.

 
posted by dppk sekijang at 8:45 AM | 0 comments